Veiligheidsglas in alle soorten

veiligheidsglas

Veiligheidsglas kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. Het dient dus niet alleen tegen inbraak, maar kan ook als val of doorval beveiliging worden gebruikt.

Uiteraard kan De Glascentrale dit glas leveren en plaatsen aan u. Wij leveren aan particulieren en bedrijven.

Afhankelijk van het gebruik van veiligheidsglas, wordt een andere benaming gebruikt. We onderscheiden drie soorten :

  • Gelaagd glas
  • Gehard glas
  • Draadglas

Gelaagd glas

Gelaagd glas kan gebruikt worden bij balustrades, ruiten en als wanden die extra sterk moeten zijn. Bovendien kunt u dit soort glas ook als luifels gebruiken.

Gehard glas

Gehard glas is veel sterker dan gewoon glas. Door het glas extra te verhitten tijdens het productieproces wordt dit glas gemiddeld vijf tot zeven sterker als regulier glas (enkel glas). Omdat dit glas zo sterk gemaakt is kan het onder andere gebruikt als glazen tafelbladen, deuren of wanden of puien.

Bovendien wordt gehard glas vaak gebruikt als glazen douchewand in de badkamer en kunt u het ook als afdak gebruiken van bijvoorbeeld een serre.

Gelaagd / gehard glas

Deze glassoort heeft dubbel kenmerken namelijk van gelaagd alsook van gehard glas. Een combinatie van gelaagd en gehard glas zorgt ervoor dat bij breuk het glas niet in duizenden stukjes uiteenvalt.

Extra veiligheidseisen (bouwbesluit) worden gesteld ten aanzien van sommige gebruikstoepassingen. Daarbij is het dus verplicht om dit soort glas toe te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan balustrades, trap opgangen of glas dat gebruikt als dak.

Draadglas

Ook draadglas zal niet helemaal uiteen vallen bij breuk. Het zorgt dus voor extra veiligheid en vandaar dat ook draadglas onder deze categorie glas valt. Het is extra sterk glas waardoor metalen draden als wapening zijn verwerkt. Draadglas wordt vaak gebruikt bij binnendeuren en zijlichten.

Op maat bestellen

Alle soorten zijn op maat te bestellen. De Glascentrale zorgt ervoor dat het veiligheidsglas geleverd wordt zoals u het wilt hebben. Eerst een offerte aanvragen kunt u direct via onze website regelen.

Ook het veiligheidsglas door specialisten laten plaatsen is natuurlijk geen probleem. Als erkend glaszetter zorgen wij voor een kwalitatieve perfecte levering en plaatsing van alle soorten glas.

Werkgebied

Veiligheidsglas bestellen of eerst een advies voor toepassing van dit soort glas als u in de regio’s Tilburg – BredaDen BoschOosterhout – Waalwijk woont ?

Neem dan direct contact met ons op !

Bel nu : 013 – 5442926

De Glascentrale is aangesloten bij de GBO.