Dubbelglas voor betere isolatie

Dubbel GlasDubbel glas zorgt ervoor dat uw woning of bedrijfspand beter geïsoleerd kan worden tegen koude en warmte. Dubbel glas is er diverse soorten. De kenmerken verschillen onderling voor wat betreft isolerende werking die wordt uitgedrukt in u-waarde. Hoe lager de u-waarde, des te hoger de isolatiewaarde.

Uiteraard kan De Glascentrale dit glas leveren en plaatsen aan u. Dat doen wij zowel aan particulieren als bedrijven. Als u op zoek naar informatie over dit soort glas is het goed te weten dat we volgende soorten onderscheiden :

  • Standaard HR dubbel glas
  • HR+
  • HR++ glas

Daarnaast is er ook een mogelijkheid om over te gaan tot aanschaf van HR+++ glas wat ook wel triple glas genoemd wordt.

Standaard dubbel glas

Standaard HR glas (dubbel glas) bestaat uit twee glasplaten. Als de spouwbreedte 7 mm is, spreekt men van standaard HR glas. De U-waarde ligt bij dit soort glas op ca. 1,6 – De ruimte tussen de glasplaten wordt gevuld met lucht of gas wat voor een extra isolerende werking zorgt.

HR+ Glas

Bij HR+ glas is er sprake van een spouwbreedte van 9 tot 12 mm. De u-waarde loopt daarbij van 1,6 naar 1,4. Ook dit soort glas wordt gevuld met gas tussen de glasplaten. Door middel van rubberstrips worden de glasplaten daarna – lucht en waterdicht – aan elkaar verbonden.

HR++ glas

Bij een spouwbreedte vanaf 13 mm tot 16 mm spreekt men over HR++ glas. Dit is verreweg de meeste verkochte en populaire dubbel glas soort. Dit isolatieglas zorgt ook daadwerkelijk voor een aanmerkelijk besparing op energiekosten en heeft daarnaast een sterk geluidswerende werking. De gemiddelde u-waarde komt uit op ca. 1,1.

Thermopane wordt ook vaak gebruikt als men spreekt van dubbelglas. Thermopane was / is echter een Merknaam die destijds als een van de eerste dubbel glas op de markt bracht.

Op HR++ glas is ook een (bijna) onzichtbaar laagje edelmetaal. Dit laagje bevindt zich aan de binnenzijde van het glas en zorgt voor een extra isolerende werking.

Met ventilatieroosters kan natuurlijk ook !

Natuurlijk kan De Glascentrale bijbehorende kwaliteit ventilatieroosters bij het dubbel glas meeleveren en plaatsen. Op die manier zorgt u direct voor dat uw woning of bedrijfspand optimaal geventileerd kan worden. U kunt vrijblijvend aangeven op het offerte aanvraag formulier dat u ook een prijsopgave wens te ontvangen voor ventilatieroosters.

Op maat bestellen

Ook dubbel is natuurlijk helemaal op maat te bestellen. De Glascentrale zorgt ervoor dat het glas geleverd wordt zoals u het wilt hebben. Daarbij komen wij het glas natuurlijk ook eerst bij u inmeten als dat gewenst is. Een offerte aanvragen kunt u direct via onze website regelen.

Onze glaszetters kunnen daarnaast natuurlijk het glas perfect voor u plaatsen. Als erkend glasbedrijf is De Glascentrale gespecialiseerd in dubbel glas ! Bovendien zijn wij aangesloten bij de Glasbranche Organisatie.

Werkgebied

Veiligheidsglas bestellen of eerst een advies voor toepassing van dit soort glas als u in de regio’s TilburgBredaDen BoschOosterhoutWaalwijk woont ?

Neem dan direct contact met ons op !

Bel nu : 013 – 5442926